Darlyn (NL)

Darlyn verenigt muzikale krachten uit Amsterdam en Rotterdam in een onderscheidend en internationaal geluid. Een geluid dat voor het eerst werd vastgelegd op de in 2015 verschenen EP ‘Fallow Land’. Die release leverde de band de eerste lovende kritieken en shows op, maar met de single 'Stepping Stone' kreeg de carrière in het najaar van 2016 een enorme boost. Het nummer werd verkozen tot 'Top Song' op NPO Radio 2 en de band ontving een uitnodiging voor een show op Noorderslag 2017. Buiten de landsgrenzen ging ‘Stepping Stone’ viral op Spotify en werd opgenomen in veel playlists, waardoor de teller nu op een half miljoen streams staat. Met deze single heeft de band een sterk muzikaal visitekaartje afgegeven, zoveel is wel duidelijk.

De rauwe en rootsy sound met meerstemmige zang van Darlyn weet luisteraars te boeien en overtuigen, zowel in intieme liedjes als in de meer dynamische songs. In het nummer 'Stepping Stone' zijn hoofdrollen weggelegd voor zang, slide gitaar en drums, andere liedjes kenmerken zich door veel variatie in dynamiek, instrumentatie en arrangement, met een eigentijdse interpretatie van invloeden uit de americana-, folk- en popmuziek uit de jaren zestig en zeventig. De stemmen van Diwa en Wessel schitteren zowel afzonderlijk als gezamenlijk, waarbij ze kunnen vertrouwen op de grote muzikaliteit van de bandleden, die allen een conservatorium opleiding hebben afgerond.

Deze kwaliteiten neemt de band mee naar het podium, waar subtiliteit, interactie en energie worden verpakt in spannende songs en arrangementen. De band schroomt niet om met regelmaat het tempo op te voeren en ongeremd te rocken. Darlyn heeft al veel meters gemaakt in het live circuit, met shows in clubs, op festivals en in radio- en TV-programma’s. 
De eerste helft van 2017 wordt er gewerkt aan nieuwe liedjes, die de band samen met producer Paul Willemsen zal opnemen. Darlyn zal doorlopend verspreid over het land te zien zijn op vele podia en festivals.

Gijs@zwaardvismusic.com

 

Mark Vrolings