Handkerchief (BE)

Handkerchief is het muzikale collectief rond zanger/songwriter/gitarist Christof Annaert. De muziek kan omschreven worden als een mix van surf, gypsy, Blues, Ska, Rumba, Calypso, Folk,... Zanger/songschrijver Christof Annaert stelt zichzelf de vraag hoe rock and roll zou hebben geklonken moest Elvis een zeeman geweest zijn. Hierdoor wordt elk nummer een beetje een muzikale tijd/ wereldreis en zoekt Handkerchief steevast naar de rock 'n roll die niet heeft mogen zijn.  Live is Handkerchief een feest en een belevenis. Voortgestuwd door 3 blazers (Bassax, Tenorsax en trompet) Weten ze elke zaal zowel aan het dansen te zetten als te ontroeren. Dit jaar brengt de "vernieuwde" band hun derde plaat uit op vinyl : Mutiny Ballads (een tweeluik van twee 10 Inch platen.) Hierbij werd samengewerkt met gastartiesten Gunter Nagels (Donkey diesel, Prima Donkey, Pasmans) en Gregor Engelen (Antwerp gypsy ska orchestra, Ambrasband, ..) De releasedatum hiervan staat nog niet helemaal vast aangezien er nog onderhandelingen bezig zijn om de plaat weer te releasen als voorprogramma van C.W. Stoneking in Belgie en Nederland. Handkerchief bewijst een graag geziene gast te zijn in clubs, theaterfestivals, Seashantyfestivals, cultuurhuizen.

Leo Hoeksema