Broadway Brass (NL)

Schermafbeelding 2018-06-21 om 13.07.07 kopie 2.jpg

Zweet, podium en draaitafels in een Sousafoon op straat. Broadway Brass is een lust voor je oren en lichaam. Een tienkoppige band die het voor elkaar krijgt om dance, house, hip-hop en pop in één mash-up te gooien en te vertalen naar vier trompetten, twee trombones, een tenorsaxofoon, een baritonsaxofoon, een sousafoon en een drumstel. De missie: de jeugd heroveren naar live muziek en ‘ouderwets’ laten swingen door muziek-van-nu te maken met reteveel energie.

Geïnspireerd door de Lucky Chops ©, ontstond een passie onder fanatieke muzikanten om in Nederland een podium te pakken voor straatmuziek. Er ontstond een droom om de jeugd terug te krijgen door het DJ-genre in een brassband-jasje te gieten. Het blijkt een succesformule te zijn. Het eerste jaar heeft Broadway al een podium gepakt op onder andere de Nijmeegse Vierdaagse, Festival Fabriek Magnifique en de Pul Uden.

Een tikkeltje eigenwijs en gedurfd zijn we ook. Ten behoeve van het eigen plezier ontstaan leuzen als: ‘weggestuurd worden kan altijd nog’ en ‘een boete krijg je toch niet’. Daarmee pronkt Broadway Brass – al dan niet illegaal – op straat in onder andere Antwerpen, Brugge en Maastricht. Weggestuurd worden op een theaterfestival is dan ook zeker niet (wel) voor gekomen. Daar schamen we ons niet voor. We hebben er lol in.

Dus... bescherm je dochters, pak een pilsje, trek je dansschoenen aan, doe je oordoppen in en voel de energie van tien podiumbeesten die rocken op hun instrument.

 

Leo Hoeksema