Rivers (nl)

De muziek van Rivers is beïnvloed door artiesten als Alison Krauss, Kacey Musgraves en Taylor Swift. Zangeres Annika IJdo woonde een korte tijd in Memphis, een periode waar veel van de songs naar teruggrijpen. De bandleden van Rivers studeerden aan verschillende conservatoria en raakten bevriend door hun gedeelde liefde voor country. De affectie voor het genre is duidelijk te horen in de muziek. Het gebruik van authentieke country /bluegrass instrumenten als banjo, dobro en pedalsteel geven de liedjes een organische en pure sound. Een geluid dat de band ook live weet over te brengen. De Volkskrant prees ook de 'verfijnde close harmony' van Rivers.

Rivers bestaat uit Annika IJdo (vocalen), Benjamin Rheinländer (drums), Jasper Zuidervaart (dobro), Korné ter Steege (banjo) en Tim Langendijk (pedalsteel). 

Leo Hoeksemap2